Adatvédelmi tudnivalók: Az Európai Uniós rendeletnek megfelelő új adatvédelmi tájékoztatót vezettünk be. Regisztrált felhasználóink e-mailt kaptak a regisztráció megerősítéséről. Hírlevélre feliratkozott felhasználóink e-mailt kaptak a feliratkozás megerősítéséről. A megerősítés a legközelebbi belépéskor is elvégezhető. Május 25-től, a HTTP-sütik elfogadása során rendelkezhetnek úgy, hogy a Google csak titkosított IP-címet kapjon oldalunktól. (Ebben az esetben nincs lehetőség a hirdetések testre szabására.) Cégünk alkalmazza az európai rendeletnek megfelelő szervezeti és adatbiztonsági előírásokat.

Otthonfelújítási Támogatás

Led világítás otthonába, minden tartozékkal, szerelvénnyel együtt, féláron? Lehetséges! 

Szinte már unásig ismert, de érdemes elgondolkodni a 2022 év végéig igényelhető Otthonfelújítási Támogatás igénybevételén.

A tavaly indult állami programban alapvetően családok lakásfelújítását finanszírozza az állam, 50%-os visszatérítéssel.

Ennek feltétele, hogy legalább egy, 25 év alatti gyermek éljen egy háztartásban a szülőkkel. Ezen a módon akár 3 millió Ft-ot kaphatunk "ingyen" vissza, ennek azonban egy nagyobb feltételrendszernek kell megfelelni. Nem egy ismerős család túl van a felújításon, és bár a bürokrácia itt is kicsit nehezíti a folyamatot, mégsem egy lehetetlen feladat.

A maximum érték 6 millió Forint, eddig az értékig értendő az 50%-os állami támogatás. Minden anyagköltségről számla kell -ezt természetesen, a PannonLed-nél minden vásárlónknak, elkészítjük, minden led szalagról, tápegységről, stukkókról, díszlécekről, kapcsolókról, konnektorokról, és minden, villanyszereléssel kapcsolatos termékünkről, a törvényi előírásoknak megfelelően. 

A mesterekkel kivitelezőkkel is szerződést kell kötni, szerencsére, ennek formanyomtatványa rendelkezésre áll, letölthető INNEN.

Az összegyűjtött számlák, és a szerződés szerinti kivitelezési munkák számláit egy összesítőn kell feltüntetni, és a szükséges, személyi dokumentumok másolatával együtt benyújtani a Magyar Államkincstárnak, akár elektronikusan, akár papír alapon.

Lényeges, hogy 

  • a számlákkal igazolt felújítási költségek legfeljebb 50%-a (vagyis 6 milliós összes költség esetében maximalizálható),
  • fele-fele arányban anyagköltségre, illetve munkadíjra vehető igénybe,

Itt egy hasznos táblázat, ami átlátható módon nyújt segítséget, a munkadíj és a számlák összefüggése.

Nem a benyújtott számlák összegére, hanem a támogatásra vonatkozik az 50-50%-os szabály, vagyis mindkét költségtípusnak el kell érnie akkora összeget, hogy belőle a teljes megcélzott támogatási összeg 50%-a kijöjjön. Ez jellemzően azt jelenti, hogy a teljes számla összeg 25%-át mind az anyagköltségnek, mind a munkadíjnak el kell érnie ahhoz, hogy a teljes számla összeg felét támogatásként elnyerje az igénylő.