Adatvédelmi tudnivalók: Az Európai Uniós rendeletnek megfelelő új adatvédelmi tájékoztatót vezettünk be. Regisztrált felhasználóink e-mailt kaptak a regisztráció megerősítéséről. Hírlevélre feliratkozott felhasználóink e-mailt kaptak a feliratkozás megerősítéséről. A megerősítés a legközelebbi belépéskor is elvégezhető. Május 25-től, a HTTP-sütik elfogadása során rendelkezhetnek úgy, hogy a Google csak titkosított IP-címet kapjon oldalunktól. (Ebben az esetben nincs lehetőség a hirdetések testre szabására.) Cégünk alkalmazza az európai rendeletnek megfelelő szervezeti és adatbiztonsági előírásokat.

LED szalag beltéri 30 méter roll 12V, 12W, 60LED, 1250Lm Napfény fehér

Pannon Led
1.194 Ft (940 Ft + ÁFA)
Mennyiség:méter
Cikkszám: 73620
Vonalkód: 5999547374123
Nem értékelt
Elérhetőség: Nincs Raktáron

LED Szalagjaink 12V és 24V-n működnek így hálózatra közvetlenül NEM működtethetők! A működéshez szükséges egy megfelelő tápegység. A tápegység kiválasztásánál először győződjön meg arról, hogy a kiválasztott LED szalag megnevezésében vagy paramétereinél a 12V DC vagy a 24V DC feszültség van e feltüntetve, majd ez alapján válasszon a 12V vagy 24V tápegységeink közül.

A nem megfelelő kimeneti feszültségű tápegység károsíthatja a LED szalagot!

1.194 Ft (940 Ft + ÁFA)
Mennyiség:méter

Leírás

Mit kell tudnom a Pannon Ledes LED Szalagokról?

A kínálatunkban szereplő LED Szalagok a legtöbb igényt maradéktalanul kielégítik. Ha fehér színű hangulatvilágítást szeretne, javasoljuk a 4,8W/m és 9,6W/m LED szalagokat. Ha erősebb fényre van szüksége (akár egy konyhapult világításhoz), akkor érdemes legalább a 12W/m LED szalagot használni. Szalagjaink 12V vagy 24V egyenáramról működnek, így a működtetésükhöz szükség van egy megfelelő tápegységre.

Milyen kiszerelésben érhetők el a LED szalagok?

A LED szalagokat egész méterre tudja tőlünk megvásárolni. Így ha 8 méter LED szalagra van szüksége, akkor természetesen 8 métert küldünk. Viszont a 8 méter esetén a csomagban egy 5 méteres egész tekercs lesz (az elején egy gyárilag forrasztott vezetékkel), illetve egy 3 méteres vágott szalag.

Amennyiben nincs lehetősége a szalagok forrasztására, akkor érdemes megnézni a forrasztásmentes csatlakozóinkat, melyeket IDE KATTINTVA tekinthet meg.

A 30 méteres kiszerelésű szalagjainknál nincs lehetőség darab vásárlására, csak egész tekercset (30 méter) tudunk adni! 

Mi az a tápegység?

Mivel ezek a LED szalagok nem használhatók hálózati áramról, ezért szükség van egy tápegységre, ami a 230V váltóáramot átalakítja 12V vagy 24V egyenáramra, amelyre a LED szalagnak szüksége van. A tápegységek elérhetők több fajta kivitelben is. Ez alapján a kínálatunkban szerepel dugvillás (telefon vagy laptop töltőhöz hasonló), fémházas és IP védett tápegységek. A dugvillás adaptert akkor érdemes választani, ha a LED szalagot egy fali konnektorról vagy hosszabbítóról szeretné működtetni. A fémházas ipari tápegység akkor lehet előnyös, ha a falból kilógó vezetékre szeretné rákötni a tápegységet. Ebben az esetben a földelés használata és a megfelelő szellőzés használata ajánlott. Az IP védett (vízálló) tápoknál a kimeneti és bemeneti oldalon a gyártó már biztosítja a szükséges vezetékeket, így azokat a vezetékeket kell rákötni a hálózatra majd a LED szalagra.

A tápegységeket IDE KATTINTVA érheti el!

Mekkora teljesítményű tápegységre van szükségem?  

Ehhez két adatra van szükség. A tápegységre kötni kívánt LED szalag hossza és méterenkénti teljesítménye (4,8W, 7,2W, 9,6W, 12W, 14,4W, 16W, 17W, 20W, stb...). Ezt a két értéket összeszorozva kapjuk meg a LED szalag összteljesítményét. Tehát, ha van egy 5 méteres LED szalagunk, amelynek a méterenkénti teljesítménye 9,6 Watt és 12V a feszültsége, akkor a LED szalag összteljesítménye az 48 Watt.

9,6 Watt * 5 méter = 48 Watt

Így ehhez a szalaghoz egy 60 Wattos, 12V-s tápegységet kell választani. Azt javasoljuk, hogy a tápegység kiválasztásánál érdemes valamennyi ráhagyással számolni. Így ha van 5 méter 12 Wattos szalagunk, amelynek a teljesítménye pontosan 60 Watt, nem érdemes a 60 Wattos tápegységet választani, mert az idő előtt tönkremehet a túlzott terhelés miatt. Ilyenkor érdemes a 100 Wattos tápegységet választani. Ugyanakkor érdemes arra is ügyelni, hogy ne válasszunk túl nagy tápegységet, mert akkor az alacsony terhelés miatt a táp sípolhat. 

A LED szalagot hogyan rögzíthetem? 

LED szalagjaink mindegyike 3M-es ragasztóval van ellátva, így könnyedén felragasztható a legtöbb felületre. Amennyiben nem alumínium profilba ragasztja a szalagot, érdemes a felületet megtakarítani, zsírtalanítani.

Hány méter LED szalagot köthetek rá egy tápegységre?

Lényegében annyit, amennyit a tápegység elbír. Viszont arra ügyelni kell, hogy ezeket a LED szalagokat 5 méterenként újra be kell táplálni, máskülönben a feszültségesés miatt a LED szalag vége elhalványodhat. Ez a jelenség azzal nem oldható meg, ha egy jóval nagyobb teljesítményű tápot köt a szalagra. Ehhez arra van szükség, hogy akár a szalag mellett egy vékony vezetéken viszi el az áramot és 5 méternél ráforraszt a szalagra, hisz a vezetéken a feszültségesés egyenáram esetén minimális. De ha a szalagot körbe rakja fel, akkor a bekötést meglehet úgy oldani, hogy mind a két végét betáplálja a szalagnak, így akár 10 méter LED szalag is működtethető elhalványulás nélkül.

Szeretném fényerőszabályozni (dimmelni) a LED szalagomat. Ezek a LED szalagok fényerőszabályozhatók?

Igen. A kínálatunkban szereplő LED szalagok mindegyike fényerőszabályozható.  Ehhez szükség van egy vezérlőegységre és egy távirányítóra. Ha többet szeretne megtudni a fényerőszabályzókról, akkor a dimmerek termékleírásában bővebben tájékozódhat.

Színváltós (RGB/RGBW/RGB+CCT) LED szalagom van. Mi kell ahhoz, hogy vezérelni tudjam?

A színváltós LED szalagoknál mindenféleképpen szükség van egy vezérlőre és távirányítóra ahhoz, hogy a LED szalag színét beállíthassa a kívánt színre. Erről bővebben a színváltós LED szalagokhoz való vezérlők leírásában olvashat. 

Milyen egyéb kiegészítőre lehet szükségem?

A LED szalagokhoz érdemes rakni alumínium profilt is. A leggyakoribb profilok a sima falonkívüli U profil, a besüllyeszthető/bemarható profil, a 45° és a 30/60° sarokba illeszthető profil. Ezekhez a profilokhoz két típusú előlapot érhető el. Az egyik az opál, amely bár csökkent egy kb. 15%-t a fényerőn, de cserébe kevésbé látszódnak a LED chippek, illetve sokkal jobban fogja szórni a fényt. A másik pedig a víztiszta átlátszó, amely jó választás lehet rejtett világításnál. A profillal amellett, hogy esztétikusan fel lehet helyezni a LED szalagot, olyan további előnyei is vannak, mint például az extra hűtés, amivel megnövelhető a LED szalag élettartama, illetve hogy az alumínium jól ragad a LED szalag.

Az alumínium profilokhoz és végzárókhoz KATTINTSON IDE!

Paraméterek

Fogyasztás 12 Watt
Fényerő 1260 Lumen
Színhőmérséklet ~4500K-DW(napfényfehér)
Fényhasznosítás 105 Lm/Watt
Megtakarítás ~70%
Élettartam ~ 40.000 óra
Sugárzási szög 120°
Led chip SMD2835
Feszültség 12V DC
Méret 1000*10*2 mm
IP védelem IP20
Fényerő szabályzás Igen
Energiaosztaly A+
Mennyiség egység méter
LED-ek száma/méter 60
Maximum belső méret a LEDszalagnak 10 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!