Adatvédelmi tudnivalók: Az Európai Uniós rendeletnek megfelelő új adatvédelmi tájékoztatót vezettünk be. Regisztrált felhasználóink e-mailt kaptak a regisztráció megerősítéséről. Hírlevélre feliratkozott felhasználóink e-mailt kaptak a feliratkozás megerősítéséről. A megerősítés a legközelebbi belépéskor is elvégezhető. Május 25-től, a HTTP-sütik elfogadása során rendelkezhetnek úgy, hogy a Google csak titkosított IP-címet kapjon oldalunktól. (Ebben az esetben nincs lehetőség a hirdetések testre szabására.) Cégünk alkalmazza az európai rendeletnek megfelelő szervezeti és adatbiztonsági előírásokat.

LED szalag beltéri 12V, 9,6W, 120LED, 600Lm Napfény fehér

Pannon Led
1.130 Ft (890 Ft + ÁFA)
Mennyiség:méter
Cikkszám: 70220
Vonalkód: 5999547373836
Nem értékelt
Elérhetőség: Nincs Raktáron

LED Szalagjaink 12V és 24V-n működnek így hálózatra közvetlenül NEM működtethetők! A működéshez szükséges egy megfelelő tápegység. A tápegység kiválasztásánál először győződjön meg arról, hogy a kiválasztott LED szalag megnevezésében vagy paramétereinél a 12V DC vagy a 24V DC feszültség van e feltüntetve, majd ez alapján válasszon a 12V vagy 24V tápegységeink közül.

A nem megfelelő kimeneti feszültségű tápegység károsíthatja a LED szalagot!

1.130 Ft (890 Ft + ÁFA)
Mennyiség:méter

Leírás

Mit kell tudnom a Pannon Ledes LED Szalagokról?

A kínálatunkban szereplő LED Szalagok a legtöbb igényt maradéktalanul kielégítik. Ha fehér színű hangulatvilágítást szeretne, javasoljuk a 4,8W/m és 9,6W/m LED szalagokat. Ha erősebb fényre van szüksége (akár egy konyhapult világításhoz), akkor érdemes legalább a 12W/m LED szalagot használni. Szalagjaink 12V vagy 24V egyenáramról működnek, így a működtetésükhöz szükség van egy megfelelő tápegységre.

Milyen kiszerelésben érhetők el a LED szalagok?

A LED szalagokat egész méterre tudja tőlünk megvásárolni. Így ha 8 méter LED szalagra van szüksége, akkor természetesen 8 métert küldünk. Viszont a 8 méter esetén a csomagban egy 5 méteres egész tekercs lesz (az elején egy gyárilag forrasztott vezetékkel), illetve egy 3 méteres vágott szalag.

Amennyiben nincs lehetősége a szalagok forrasztására, akkor érdemes megnézni a forrasztásmentes csatlakozóinkat, melyeket IDE KATTINTVA tekinthet meg.

A 30 méteres kiszerelésű szalagjainknál nincs lehetőség darab vásárlására, csak egész tekercset (30 méter) tudunk adni! 

Mi az a tápegység?

Mivel ezek a LED szalagok nem használhatók hálózati áramról, ezért szükség van egy tápegységre, ami a 230V váltóáramot átalakítja 12V vagy 24V egyenáramra, amelyre a LED szalagnak szüksége van. A tápegységek elérhetők több fajta kivitelben is. Ez alapján a kínálatunkban szerepel dugvillás (telefon vagy laptop töltőhöz hasonló), fémházas és IP védett tápegységek. A dugvillás adaptert akkor érdemes választani, ha a LED szalagot egy fali konnektorról vagy hosszabbítóról szeretné működtetni. A fémházas ipari tápegység akkor lehet előnyös, ha a falból kilógó vezetékre szeretné rákötni a tápegységet. Ebben az esetben a földelés használata és a megfelelő szellőzés használata ajánlott. Az IP védett (vízálló) tápoknál a kimeneti és bemeneti oldalon a gyártó már biztosítja a szükséges vezetékeket, így azokat a vezetékeket kell rákötni a hálózatra majd a LED szalagra.

A tápegységeket IDE KATTINTVA érheti el!

Mekkora teljesítményű tápegységre van szükségem?  

Ehhez két adatra van szükség. A tápegységre kötni kívánt LED szalag hossza és méterenkénti teljesítménye (4,8W, 7,2W, 9,6W, 12W, 14,4W, 16W, 17W, 20W, stb...). Ezt a két értéket összeszorozva kapjuk meg a LED szalag összteljesítményét. Tehát, ha van egy 5 méteres LED szalagunk, amelynek a méterenkénti teljesítménye 9,6 Watt és 12V a feszültsége, akkor a LED szalag összteljesítménye az 48 Watt.

9,6 Watt * 5 méter = 48 Watt

Így ehhez a szalaghoz egy 60 Wattos, 12V-s tápegységet kell választani. Azt javasoljuk, hogy a tápegység kiválasztásánál érdemes valamennyi ráhagyással számolni. Így ha van 5 méter 12 Wattos szalagunk, amelynek a teljesítménye pontosan 60 Watt, nem érdemes a 60 Wattos tápegységet választani, mert az idő előtt tönkremehet a túlzott terhelés miatt. Ilyenkor érdemes a 100 Wattos tápegységet választani. Ugyanakkor érdemes arra is ügyelni, hogy ne válasszunk túl nagy tápegységet, mert akkor az alacsony terhelés miatt a táp sípolhat. 

A LED szalagot hogyan rögzíthetem? 

LED szalagjaink mindegyike 3M-es ragasztóval van ellátva, így könnyedén felragasztható a legtöbb felületre. Amennyiben nem alumínium profilba ragasztja a szalagot, érdemes a felületet megtakarítani, zsírtalanítani.

Hány méter LED szalagot köthetek rá egy tápegységre?

Lényegében annyit, amennyit a tápegység elbír. Viszont arra ügyelni kell, hogy ezeket a LED szalagokat 5 méterenként újra be kell táplálni, máskülönben a feszültségesés miatt a LED szalag vége elhalványodhat. Ez a jelenség azzal nem oldható meg, ha egy jóval nagyobb teljesítményű tápot köt a szalagra. Ehhez arra van szükség, hogy akár a szalag mellett egy vékony vezetéken viszi el az áramot és 5 méternél ráforraszt a szalagra, hisz a vezetéken a feszültségesés egyenáram esetén minimális. De ha a szalagot körbe rakja fel, akkor a bekötést meglehet úgy oldani, hogy mind a két végét betáplálja a szalagnak, így akár 10 méter LED szalag is működtethető elhalványulás nélkül.

Szeretném fényerőszabályozni (dimmelni) a LED szalagomat. Ezek a LED szalagok fényerőszabályozhatók?

Igen. A kínálatunkban szereplő LED szalagok mindegyike fényerőszabályozható.  Ehhez szükség van egy vezérlőegységre és egy távirányítóra. Ha többet szeretne megtudni a fényerőszabályzókról, akkor a dimmerek termékleírásában bővebben tájékozódhat.

Színváltós (RGB/RGBW/RGB+CCT) LED szalagom van. Mi kell ahhoz, hogy vezérelni tudjam?

A színváltós LED szalagoknál mindenféleképpen szükség van egy vezérlőre és távirányítóra ahhoz, hogy a LED szalag színét beállíthassa a kívánt színre. Erről bővebben a színváltós LED szalagokhoz való vezérlők leírásában olvashat. 

Milyen egyéb kiegészítőre lehet szükségem?

A LED szalagokhoz érdemes rakni alumínium profilt is. A leggyakoribb profilok a sima falonkívüli U profil, a besüllyeszthető/bemarható profil, a 45° és a 30/60° sarokba illeszthető profil. Ezekhez a profilokhoz két típusú előlapot érhető el. Az egyik az opál, amely bár csökkent egy kb. 15%-t a fényerőn, de cserébe kevésbé látszódnak a LED chippek, illetve sokkal jobban fogja szórni a fényt. A másik pedig a víztiszta átlátszó, amely jó választás lehet rejtett világításnál. A profillal amellett, hogy esztétikusan fel lehet helyezni a LED szalagot, olyan további előnyei is vannak, mint például az extra hűtés, amivel megnövelhető a LED szalag élettartama, illetve hogy az alumínium jól ragad a LED szalag.

Az alumínium profilokhoz és végzárókhoz KATTINTSON IDE!

Paraméterek

Fogyasztás 9.6 Watt
Fényerő 600 Lumen
Színhőmérséklet ~4500K-DW(napfényfehér)
Fényhasznosítás 62,5 Lm/Watt
Megtakarítás ~50%
Élettartam ~ 40.000 óra
Sugárzási szög 120°
Led chip SMD2835
Feszültség 12V DC
Méret 1000*8*2 mm
IP védelem IP20
Fényerő szabályzás Igen
Energiaosztaly A+
Mennyiség egység méter
LED-ek száma/méter 120
Maximum belső méret a LEDszalagnak 8 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!