Adatvédelmi tudnivalók: Az Európai Uniós rendeletnek megfelelő új adatvédelmi tájékoztatót vezettünk be. Regisztrált felhasználóink e-mailt kaptak a regisztráció megerősítéséről. Hírlevélre feliratkozott felhasználóink e-mailt kaptak a feliratkozás megerősítéséről. A megerősítés a legközelebbi belépéskor is elvégezhető. Május 25-től, a HTTP-sütik elfogadása során rendelkezhetnek úgy, hogy a Google csak titkosított IP-címet kapjon oldalunktól. (Ebben az esetben nincs lehetőség a hirdetések testre szabására.) Cégünk alkalmazza az európai rendeletnek megfelelő szervezeti és adatbiztonsági előírásokat.

Led szalag, szalagok, világítás

LED SZALAGOK

A LED világítástechnika legsokoldalúbb és legkedveltebb „lámpái” az SMD LED SZALAGOK.

Minek is hívjuk? Nagyon sokféleképpen nevezzük a köznyelvben. Találkozhatunk a következő elnevezésekkel: LED sorok, LED csíkok, Dekorfények, szalagfények, energiatakarékos kiemelő fények, LED lámpák, világító diódák, szalagok.

Kialakítása: Egy keskeny nyomtatott áramköri lapra/szalagra LED diódákat és ellenállásokat szerelnek, amik a hozzá megfelelő tápegységgel működtetve világítanak. A szalag hátulját 3M ragasztószalaggal látják el, ami által a LED szalag kényelmesen felhelyezhető különböző felületekre.

Működése: A LED szalagok általában 12 vagy 24 volt feszültségen működő világítótestek, amik működéséhez elengedhetetlenek a 12-24 voltos LED trafók (tápegység, adapter).

Felszerelése: A LED szalagokat a méreténél és kialakításánál fogva, egyre több helyen alkalmazzuk, egyre változatosabb helyekre szereljük be. A kialakítása és teljesítménye miatt mindenféleképpen Alumínium Profilba téve érdemes felszerelni a szalagokat, amik gondoskodnak a szalag megfelelő hűtéséről (hosszú élettartam titka), felhelyezéséről ( porózus anyagokra felragasztva a szalag nem sokáig lesz a felragasztott felületen) és esztétikus megjelenéséről.

Színvilág: Megkülönböztetjük az egyszínű (fehér, piros, zöld vagy kék színű) és színváltós (RGB, RGBW, RGBCCT) szalagokat, amik egy LED vezérlő segítségével Vezérelhető és Dimmelhető.