Adatvédelmi tudnivalók: Az Európai Uniós rendeletnek megfelelő új adatvédelmi tájékoztatót vezettünk be. Regisztrált felhasználóink e-mailt kaptak a regisztráció megerősítéséről. Hírlevélre feliratkozott felhasználóink e-mailt kaptak a feliratkozás megerősítéséről. A megerősítés a legközelebbi belépéskor is elvégezhető. Május 25-től, a HTTP-sütik elfogadása során rendelkezhetnek úgy, hogy a Google csak titkosított IP-címet kapjon oldalunktól. (Ebben az esetben nincs lehetőség a hirdetések testre szabására.) Cégünk alkalmazza az európai rendeletnek megfelelő szervezeti és adatbiztonsági előírásokat.

HIDEG, NAPFÉNY VAGY MELEG? MIÉRT NEM AZ ÖSSZES?

HIDEG, NAPFÉNY VAGY MELEG? MIÉRT NEM AZ ÖSSZES?

Nem tudja eldönteni, hogy milyen színhőmérsékletű LED szalagot szeretne felszerelni? Szerencsére erre van egy nagyon egyszerű, praktikus és modern megoldás, mellyel hihetetlenül egyedivé teheti otthonát.

Sokak számára még ismeretlen lehet a Kelvin érték, melyet a fényforrások színhőmérsékletének meghatározására használjuk. A sárgás, meleg színű fényforrások 2700-3300 Kelvin, a természetes, napfény fehér színű fényforrások 4000-4500 Kelvin, a kékes, hideg fehér fényforrások pedig 6000 Kelvin felett vannak. A szín meghatározza a fényerőt is, hisz azonos Watt számnál a hidegebb szín mindig erősebb, igaz nem olyan mértékben, hogy az számottevő legyen. Arányaiban nézve, egy 7 Wattos hideg fehér fényforrás megközelítőleg 650 Lumen fényerővel rendelkezik, míg egy ugyanilyen teljesítményű meleg fehér fényforrás körülbelül 610-620 Lumen fényerőt tud. Sokkal fontosabb szempont a komfortérzet, illetve a környezet. Hisz egy olyan helyiségben, ahol leginkább pihenünk, kikapcsolódunk, nem szerencsés egy szúrós, hideg fény. De egy dolgozó szobában vagy munkapult fölé sem érdemes egy meleg fényű fényforrást alkalmazása. Természetesen sok olyan eset van, ahol nem kimondottan egyértelmű az, hogy hideg, napfény vagy meleg fény az ideális. Filmezéshez, olvasáshoz egy halvány meleg fény a legjobb. De miért ne csinálhatnánk mást ugyan ebben a helyiségben, amihez már előnyösebb napfény vagy hideg fény? Erre nyújt megoldást a CCT, más néven színhőmérséklet szabályozható szalag, melyen egyszerre található hideg és meleg fehér LED chip. A két Chip segítségével mi keverhetjük ki azt, hogy milyen színhőmérsékletre vágyunk. Az általunk forgalmazott LED szalag 3000 Kelvintől 6500 Kelvinig szabályozható.

A LED szalag 12 Voltos, így szükséges hozzá egy 12 Voltos tápegység, mely kiválasztásához először a LED szalag fogyasztását kell tudnunk. ezt úgy számolhatjuk ki, hogy a LED szalag teljes hosszát megszorozzuk a LED szalag méterenkénti fogyasztásával. 

Továbbá elengedhetetlen egy CCT vezérlő és távirányító, mellyel a szalag vezérlése történik. Kínálatunkban ez a vezérlő elérhető szettben, illetve zóna vezérlőben is. 

Természetesen ez a LED szalagunk is fényerőszabályozható, így tényleg bármilyen alkalomra alkalmas ez az egyszerű, de mégis különleges LED szalag.