Adatvédelmi tudnivalók: Az Európai Uniós rendeletnek megfelelő új adatvédelmi tájékoztatót vezettünk be. Regisztrált felhasználóink e-mailt kaptak a regisztráció megerősítéséről. Hírlevélre feliratkozott felhasználóink e-mailt kaptak a feliratkozás megerősítéséről. A megerősítés a legközelebbi belépéskor is elvégezhető. Május 25-től, a HTTP-sütik elfogadása során rendelkezhetnek úgy, hogy a Google csak titkosított IP-címet kapjon oldalunktól. (Ebben az esetben nincs lehetőség a hirdetések testre szabására.) Cégünk alkalmazza az európai rendeletnek megfelelő szervezeti és adatbiztonsági előírásokat.

5+1 érv, miért cseréld az összes izzódat LED-re

5+1 érv, miért cseréld az összes izzódat LED-re

Mostani, folyton változó világunkkal mindenki szeretne lépést tartani. Ez a fejlődés főleg a technikai vívmányokban csúcsosodik ki, nincs ez másképp a világítás terén sem. Minden embert más motivál. Valakit a környezettudatosság, a tartósság, a pénztárcája, a design vagy az okos megoldások érdekelnek. Ebben a cikkben ezeket a sarokpontokat figyelembe véve számba vesszük, hogy miért a legjobb választás.

környezetbarát LED

1. Környezettudatos választás

Hajlamosak vagyunk csupán a multinacionális vállalatokat hibáztatni a napjainkban fennálló környezeti károk, a globális felmelegedés miatt. Természetesen teljesen jogosan tesszük ezt. Ellenben mi is tehetünk bolygónkért azáltal, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után. Ha úgy érzed, hogy te is szeretnél tenni azért, hogy élhetőbb világunk legyen, kezdd el velünk a változást!

Több szempontból is élővilágunkat tartjuk szem előtt, ha ezt a modern világítástechnikát választjuk. Hogyan lehetséges ez? A felsorolásból kiderül, hogy hogyan járul hozzá lakóhelyünk jobbá tételéhez.

 • A legfontosabb, hogy az élettartamuk nagyon hosszú, akár 20 év is lehet, ezáltal nagyon ritkán keletkezik hulladék. Amennyiben ez a technológia elterjed világszerte, lakossági és kereskedelmi szférában egyaránt, akkor rengeteget lehet vele spórolni az energiafogyasztás terén is. Nem kell újabb erőműveket építeni, és a gazdaság is érezni fogja egy idő után ezt a változást. Nem beszélve arról, hogy pár hónap után, mi is tapasztalhatjuk az áram számláinkon a pozitív hatást.
 • Nem tartalmaznak higanyt, és szinte teljesen újrahasznosíthatók. Elődeik a mérgező higany mellett elektromos szemétnek minősültek, mely veszélyes hulladék kategóriába sorolta őket. Gondoljunk bele, ha rövidebb élettartamúak voltak, veszélyes hulladéknak minősültek, és sokszor nem a szelektív-hulladékgyűjtőben végezték pályafutásukat, akkor mennyit ártottak a környezetünknek. Akár hagyományos, akár újfajta kiégett izzókról van szó, bízd ránk őket! Szegedi bemutatótermünkben szakszerűen gondoskodunk elszállításukról!
 • Az energia majdnem 100%-át képesek fénnyé alakítani, míg régebbi társaik csak maximum 10%-ot tudtak elérni, és a többit hőtermelésre fordították. Így sokkal világosabb, és kevésbé meleg szobát kapsz cserébe.

Élettartam, újrahasznosítás és 100%-os fényenergia. Ez az a triász, ami miatt érdemes égőket cserélned már most, hogy élővilágunkért te is tegyél!

 

pénztárcakímélő LED

2. Pénztárcakímélő megoldás

Jogosan jut ilyenkor az ember eszébe, hogy miért olcsóbb megoldás ez, ha a hagyományos izzókat még mindig meg lehet vásárolni jutányosabb áron. A kérdésre a választ előző fejezetünk már meg is adta. Hiszen csupán pár száz forinttal fizetek többet az új technológiáért, de cserébe egy nagyon hosszú élettartamú, újrahasznosítható villanykörtét kapok, mely az energia 100%-át fénnyé alakítja. Akkor már a pénzemnél is vagyok. Sőt, már egy év elteltével tapasztalni fogom, hogy a világításra használt energiafogyasztásom az ötödére csökkent, ha az egész lakásban kicseréltem a fényforrásokat.

Az sem elvetendő szempont, hogy nem olyan sérülékenyek, mint idősebb társaik. Az izzószálasok, már akár rázkódás, vagy ütődés hatására megsérültek, addig a diódás verzióban a chip strapabíró, illetve a műanyag és vastagabb üvegborítás is sok mindennek ellenáll.

A PannonLED is rendelkezik állandó, illetve szezonális akciókkal. Tízes kiszerelésű csomagjaink, mindig kedvezőbb áron érhetők el, mintha csupán egy-egy darabot vennénk az adott izzóból. Ezáltal kedvezményesebben cserélhetjük ki egész lakásunk égő készletét.

Természetesen nagyon fontos szempont a pénztárcánk mellett az is, hogy hol vesszük meg az adott izzót. Szaküzletekben vagy bevásárlóközpontokban, számlát, blokkot adó boltokban nyilván jó minőségű termékeket vásárolhatunk, ahol jobb esetben garanciát is vállalnak rájuk. Még véletlenül se vásároljunk utcai árusoktól számla nélkül adott terméket, hiszen annak rövidtávon is érezni fogjuk költségvetésünkre gyakorolt negatív hatását. Nagy valószínűséggel olcsó hamisítványról lesz szó, és számla híján garanciát nem tudunk érvényesíteni, már el is buktuk a kiadott pénzünket.

 

LED nem vibrál

3. Óvja a szemünket

Megtörtént már, hogy a régi villanykörtéd úgy vibrált, hogy belefájdult a fejed? Ha ezt az új megoldást választod, akkor garantáltan nem fog többé ilyen előfordulni.

A halogén izzóknak bizonyos időre van szüksége a bemelegedéshez, ezzel szemben utódjaik szinte azonnal teljes erejük teljében pompáznak. A bemelegedési procedúra az egyik tényező, amely hozzájárul a hagyományos fényforrások rövid élettartamához. Azzal teszünk a legrosszabbat, ha a még be nem melegedet izzót le- és felkapcsoljuk pár másodpercen belül. Ezek vezetnek a rossz világítás kialakulásához. Ilyenkor vagy nem lesz elég fényerő, vagy tompa lesz, vagy vibrálni fog. Ezek akár hunyorgást, fejfájást, szédülést is okozhatnak.

A negatív hatást mind el tudjuk kerülni a jó minőségű, innovatív technológia megvásárlásával, beszerelésével. Így sokkal könnyebben megy a munka, kellemesebben töltheted otthon az idődet szeretteiddel és kedvenc elfoglaltságaiddal.

Milyen tónust ajánlanak otthonra a szakértők? Ahol pihenni, tévézni, feltöltődni szeretnénk, oda mindenképp melegebb árnyalatot érdemes választani, hiszen ez az, ami ellazít, relaxál. A dolgozó szobába, a gyerekek íróasztalához vagy a tanuló sarokba pedig érdemes hideg hatásút választani, mert ez segít a koncentrációban, hiszen éberebbek leszünk tőle.

 

LED szalag álmennyezetben

4. Otthonunkat egyedivé varázsolhatjuk vele

Megannyi lehetőség rejlik benne, ha különleges megoldásokra vágyunk lakásunkban! Manapság nagyon népszerű az álmennyezet, amit gyönyörűen tudnak egyénre szabni. Akár csak az oldalába rejtett világítószalagról legyen szó, vagy a gipszkarton stukkó csodákba beleágyazott világítás legyen a cél. Mindenképpen el fog állni vendégeink lélegzete, ha belépnek egy ilyen technikával megvilágított helyiségbe.

Természetesen a mennyezeten kívül még számos egyéb dolog akad, ami érdemes arra, hogy kiemeljük. A modern vagy minimál stílusban elkészített bútorainkhoz tökéletesen passzol. Akár polcainkat, szekrényeinket, tükreinket vagy lépcsőinket akarjuk egyedivé varázsolni, ez tökéletesnek fog bizonyulni.

 

LED szalag feszített fóliával

Nagyon érdekes választás feszített fóliával kombinálni őket. Igazán különleges, nagy világító felületeket kapunk, melyek imitálhatják a kintről jövő napsugarak érzetét. Esetleg mintákkal is elláthatjuk ezt a fajta álmennyezetet, mely fölénk boruló lomberdőként, csodálatos univerzumunkként is funkcionálhat. Képzeletünknek semmi nem szab határt, maximum a pénztárcánk.

LED szalag TV világítás

Szakemberek javaslata, hogy a TV készülék mögé helyezzünk el egy világítótestet, hogy a képernyő kevésbé legyen káros hatással a látásunkra. Ezzel elkerülhetjük szemünk romlását, illetve a nem kívánt fejfájást, melyet ez az extra megterhelés okoz. Ebben az esetben hangulatvilágításként funkcionál, így nem a fényerőn van a hangsúly, hanem a színek és az egyenletes fényelosztás játszik döntő szerepet. Nem kell tartani attól sem, hogy kilátszik a vezeték, vagy a jelvevő. Hiszen ezek rádiófrekvenciás vezérlőt tartalmaznak, így nem törik meg a nappali összképét.

Amennyiben a zene, tánc, szórakozás központi eleme az életednek, akkor válassz egy különleges RGB megoldást, amely a szivárvány minden színében tud pompázni. Ezt kérheted távvezérlővel, de akár mozgás- vagy zeneérzékelővel is, hogy garantáltan mindenkinek leessen az álla, ha nálatok jár.

 

RGB LED szalag

Gyönyörű új házat építettél, vagy lakásfelújításba kezdtél? Már minden világítóeszköz a legmodernebb trend szerint lett felszerelve? A bútoraid is a minimál vagy modern stílust követik? Esetleg a klasszikus vagy rusztikus berendezési tárgyak dominálnak nálad? És mégis milyen kapcsolót válassz, mely mindenhez illik? A legapróbb részletek azok, amik igazán meséssé varázsolják otthonunkat. Mi lenne, ha azt mondanám Neked, hogy nem kell, hogy látszódjon a kapcsoló. Sőt, láthatatlant javaslok a falakra! Létezik ilyen is? Naná! Egy teljesen magyar fejlesztésű, kivitelezésű és gyártású termékről van szó, mely a material button nevet viseli. Ez egyfajta érintőkapcsoló, mely biztonságos és hibátlanul működik. Bármilyen burkolóanyag mögé elhelyezhető, amely nem vezeti az áramot. Legyen szó tégla, beton, gránit, bőr, márvány, csempe vagy fa borításról. A hagyományos kapcsolókat tökéletesen helyettesíti, igazi letisztult design, hiszen a szem elől rejtve marad. Stabilan működik minden elektromos eszközzel, mellyel összekötik. Teljesen vízálló, nem rongálódik, és akár 30 mm vastag borításon keresztül is kifogástalanul működik.

Ki ne lenne oda a luxusért. A lakberendezési tanácsadók cikkeit olvasva és a képeket nézegetve mindig elidőzik a szemünk a csodálatos klasszikus stílusban pompázó lakásokon. Megakad a tekintetünk a fenséget sugárzó kristály csillárokon. Majd sóhajtunk egy nagyot, hogy ilyet úgyis csak kastélyokban, vagy magazinok címlapjain láthatunk. Majd körülnézünk a PannonLED honlapján, ahol megakad a tekintetünk a süllyesztett kristálykereteken. Szebbnél szebb, ragyogóbbnál ragyogóbb lámpatestek, megfizethető áron. Ezek valóban nappalink vagy hálónk ékévé válhatnak.

Amennyiben a minimál stílus kedvelői vagyunk és nem a csillogás vonz minket, akkor a megfelelő választásnak a panelek vagy a spot keretek bizonyulnak. Melyek egyszerű négyzetes vagy kör alakú, esetleg ovális formavilágukkal az igazi letisztultságot képviselik.

 

vezérelhető LED világítás

5. Az okos világítás kényelme

Mai világunkban már mindenünk okos. A telefonunk, az óránk, a TV-nk, sőt az egész otthonunk. Akkor nem mondok túl meglepő dolgot, ha azt állítom, hogy a világításunk is lehet az. Mégis hogyan, mitől? Természetesen attól, hogy a mindig kezünk ügyében lévő telefonunkról tudjuk irányítani. Olyan funkciók is belekerültek ezáltal a lámpákba, melyek a hétköznapi vezérlésű társaikon messze túlmutatnak. Ennek köszönhetően otthonunk ragyogását személyre tudjuk szabni. És akár hangulatunkhoz, akár tennivalóinkhoz mérten tudjuk állítani.

Sokkal praktikusabb hagyományos társainál. És otthonosabb fényárban fog úszni lakásunk általa. Hiszen szabályozhatjuk fényerejét, azaz dönthetünk a félhomály vagy a ragyogás mellett egyaránt. Színhőmérsékletét is beállíthatjuk, így hideg, meleg vagy napfény árnyalatok között kalandozhatunk. Sőt egy RGB esetén még a színét is kiválaszthatjuk.

Hogyan használhatjuk hangulatunknak megfelelően? Akár izzónként, akár szobánként is irányíthatjuk őket. Be tudjuk időzíteni az esti fel- és lekapcsolást. Sőt akár a távolból is adhatunk nekik „parancsokat”.

Háromféle mód jöhet szóba az irányítással kapcsolatban:

 • Az egyik a telefon, ami a legkényelmesebb megoldás. Hiszen mindig nálunk van, és egy applikáció letöltésével, Bluetooth vagy Wi-Fi kapcsolattal már uralhatjuk is a rendszert. Ez lehetővé teszi, hogy akár a munkahelyünkön is rákattintsunk a mobilunkra, hogy nem maradt-e égve a lámpa otthon. És rögtön egy érintéssel cselekedhetünk is.
 • A távirányító a másik megoldás. Minden szobát külön tudunk velük programozni, melyek könnyedén összehangolhatók a rendszerrel.
 • Végül a vezérlő a harmadik lehetőség. Ezzel akkor járunk jól, ha nem szeretnénk lemondani a villanykapcsolókról, de telefonról is szeretnénk irányítani. A fali panel szintén egy applikáció által kommunikál a mobillal egy Wi-Fi Box és egy zónavezérlő segítségével.

 

kültéri RGB LED világítás

+1       A kültéri világítás

Az esti séták alkalmával meg-megakad a szemem az ízlésesen, világítófüzérekkel feldíszített házakon. És most itt nem a Grincs filmből is ismerős karácsonyi, minden színben és formában pompázó megoldásokról beszélek. Az ünnepek elmúltával is csodálatos hangulatot sugároz egy fényszalaggal körbefutatott ereszcsatorna alatti rész. Esetleg a házhoz vezető járda peremének szolid kiemelése. Mely azonkívül, hogy szép, még hasznos is az őszi-téli, gyorsan sötétedő időszakban.

Ha a gyakorlati oldalát nézzük a dolgoknak, akkor a reflektorok praktikusak az esti kosár vagy foci meccsek, grillpartyk alkalmával. Akkor pedig kifejezett segítséget nyújtanak, ha az éj leple alatt is szeretnénk a kertben, vagy a kamrában ügyködni. Hiszen erős, és nagy szögű fényük miatt a legkisebb csavar behúzása sem jelenthet gondot.

 

LED nem vonzza a bogarakat

Ha a teraszon vagy az erkélyen is erre váltasz, akkor garantáltan nem fog meggyűlni a bajod az éjszaka rémeivel, a bogarakkal, rovarokkal. A hagyományos izzók ultraibolya és infravörös sugarának kibocsájtása vonzza őket, ellenben ezzel az újfajta megoldással. Úgyhogy nyugodtan hátradőlhetsz a fotelban vagy a hintaágyon, hiszen a szárnyas kis démonok messzire elkerülnek majd.

Akár spot lámpát, fényszalagot vagy reflektort választanál kültérre, mindenképpen győződj meg arról, hogy por és vízálló az adott termék. A kinti használathoz az IP65, IP67, IP68-as besorolású termékek a megfelelők.

LED környezetbarát megoldás

 

Miért válasszunk LED-et?

Foglaljuk össze az 5 sarokpontot:

 • környezettudatos választás
 • pénztárcakímélő megoldás
 • szemvédelem
 • egyedi kinézetű otthon
 • okos vezérlés

Ha ezek alapján választunk, akkor hozzájárulunk élővilágunk jobbá tételéhez, csökkentjük havi kiadásainkat, óvjuk szemünk világát, egyedivé varázsolhatjuk otthonunkat, és okos telefonunk segítségével irányíthatjuk a rendszert. Kell ennél több? Ennél tudatosabb és modernebb választás jelenleg nem létezik. Tedd meg velünk az első lépést!

Amennyiben írásunk felkeltette érdeklődésedet, látogass el szegedi bemutatótermünkbe, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken.